News About us FRAKCIJA performing arts magazine AKCIJA/FRAKCIJA presentation and international exchange program AKCIJA performing arts publishing program IMAGINARY ACADEMY educational program FACTUM documentary film project Collaborative projects Companies

 

Centar za dramsku umjetnost otvara natječaj za produciranje internetskih radova i sudjelovanje u net.cube projektu. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2015.

Pozivamo zainteresirane da prijave online radove neovisne o realizaciji u fizičkom izložbenom prostoru. Producirani rad bio bi ostvaren isključivo na Internetu.

Projekt net.cube istražuje Internet umjetnost i nastoji osigurati uvjete za umjetničke internetske projekte i poticanje domaćeg online stvaralaštva te njegovo kontekstualiziranje i mapiranje. Program se ostvaruje na dvije razine – kao internetska galerija (u nastajanju) i serija javnih predavanja.

Tematski fokus projekta net.cube je razgradnja digitalne "bijele kocke" i cyberspace kao prostor reprezentacije.
Kako umjetnici reagiraju na kontekst Interneta kao međunarodne mreže mreža - javnih, akademskih, vojnih, korporacijskih, komercijalnih, isprepletenih telekomunikacijskim tehnologijama u rasponu od telefonskih kablova starih stotinu godina do optičkih i satelitskih veza? Pod kojim uvjetima internetski rad djeluje? Koji jezik preuzima i gdje je prostor za subverziju? Gdje se isprepliće i podržava hakerski i umjetnički angažman?
Natječaj je prvenstveno otvoren projektima koji danas promišljaju i reagiraju na online prostor, te prisvajaju specifične kodove i jezike tog prostora.

O rezultatima natječaja prijavljeni će biti obaviješteni početkom lipnja 2015.

Prijava treba sadržavati:
- ime i prezime;
- naziv rada;
- kratku biografiju;
- kontakt (broj telefona, e-mail);
- kratak opis prijedloga;
- skice i/ili dokumentacija.

mjesto održavanja izložbe: netdotcube.org
vrijeme: rujan 2015. - prosinac 2015.
organizator: Centar za dramske umjetnosti, Zagreb
kustoski tim: Irena Borić, Martina Kontošić, Renata Šparada
Prijedlozi se šalju na e-mail adresu: netdotcube@netdotcube.org

top