News About us FRAKCIJA performing arts magazine AKCIJA/FRAKCIJA presentation and international exchange program AKCIJA performing arts publishing program IMAGINARY ACADEMY educational program FACTUM documentary film project Collaborative projects Companies

Mala noćna čitanja na sceni Zagrebačkog kazališta mladih

Nakon dvije godine stanke Mala noćna čitanja ponovo predstavljaju izvedbene tekstove petero mladih autora i autorica u režiji etabliranih domaćih kazališnih redatelja. Program će biti održan od 26. do 30.4.2012. na sceni Miško Polanec Zagrebačkog kazališta mladih s početkom u 18 sati.

U sklopu programa bit će predstavljeni tekstovi Kristine Gavran, Vedrane Klepice, Dine Pešuta, Jelene Tondini i Une Vizek, u režiji Ivice Buljana, Daria Harjačeka, Maria Kovača, Mirana Kurspahića i Franke Perković.

Projekt je kreiran kao odgovor na izostanak inkluzivne suradnje dramskih autora mlađe generacije i drugih kazališnih profesija koji djeluju na različitim poljima izvedbenih umjetnosti te je zamišljen kao alternativna edukativna platforma koja će kreirati prostor za njihovu međusobnu suradnju i razmjenu znanja. Cilj je ovog projekta osnažiti perspektive za produciranje i distribuciju tekstova mladih autora kojima se u okviru postojećih insitucija za tako nešto rijetko otvara mjesto.

Malim noćnim čitanjima prethodit će program pod nazivom Izgubljene hijerarhije, u sklopu kojeg će se u Showroomu Galerije Nova od 23. do 25.4.2012. u 19h održati dvije diskusije o položaju mladih dramskih pisaca u Hrvatskoj i regiji te predavanje Ivane Sajko o autorskom pristupu tekstu za izvedbu.

Ulaz na sve programe je besplatan.
Ulaznice za Mala noćna čitanja potrebno je podići na blagajni Zagrebačkog kazališta mladih.

Program pronađite u prilogu ili na web stranici projekta dramaturskistudio.blog.hr

Projekt nastaje u organizaciji Centra za dramsku umjetnost u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih i Galerijom Nova u okviru programa Balcan Can Contemporary uz potporu programa IPA 2009 – Civil Society Facility, Gradskog ureda za kulturu, šport i obrazovanje Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Za sve upite obratite se na dramaturski.studio@gmail.com

top