News About us FRAKCIJA performing arts magazine AKCIJA/FRAKCIJA presentation and international exchange program AKCIJA performing arts publishing program IMAGINARY ACADEMY educational program FACTUM documentary film project Collaborative projects Companies
 

Izložba dizajna Frakcije u Beogradu

FrakcijaIzložba Frakcija 1996-2010 gostuje u Beogradu, a bit će predstavljena usporedno s izložbom izdanja platforme TkH u Magacinu.

Izložba pod naslovom Dizajn časopisa Frakcija (1996-2010) – TkH(2001-2010) bit će otvorena u subotu, 18. prosinca u 18 sati kada će se održati i razgovor posvećen predstavljanju najnovijih izdanja Frakcije "Curating Performing Arts" i TkH-a "Iscrpljujući nematerijalni rad u izvedbi". Jedna od tema razgovora bit će i neizvjesna budućnost ovih stručnih časopisa koji se, unatoč vidljivosti i priznanjima u regionalnom i internacionalnom kontekstu, i dalje pitaju o tome da li su i kome potrebni.

Izložba se sastoji od gostovanja izložbe održane u Zagrebu početkom godine, Frakcija 1996-2010 kustosa Maroja Mrduljaša, Ivane Ivković i Dejana Dragosavca Rute, trenutnog dizajnera Frakcije te izložbe izdanja TkH platforme od 2001. do 2010, koncipirane i realizirane za ovu priliku. Izloženi materijal prikazuje dizajnerska i likovna rešenja ovih časopisa koji kritički i aktivistički pristupaju teoriji performansa i izvedbenih umjetnosti. Dizajn karakterističan za oba časopisa nije samo estetsko pitanje niti dekoracija teorijskog sadržaja, već integralni dio značenja poetike i politike pojedinačnih brojeva kao i časopisa u cjelini. Izdanja i vizualna dokumentacija će biti izloženi i dostupni publici kroz prostornu instalaciju Tiraž umjetnice i dizajnerice Katarine Popović, autorice dizajna časopisa i ostalih publikacija TkH platforme.

Sudionici i saradnici su Ana Vujanović, Miško Šuvaković, Marta Popivoda, Siniša Ilić, Bojana Cvejić, Dragana Jovović, Bojan Đorđev, Jelena Knežević i Ivana Ivković.

www.cdu.hr/frakcija/
www.tkh-generator.net/
www.howtodothingsbytheory.info/

top